Veel geleerd

10:20 | |

Eerlijk is eerlijk. Ik gun het niemand hoor een (borst)kanker traject. Maar oh wat heb ik een hoop geleerd afgelopen periode. Te veel om op te noemen en sommige dingen zou ik liever niet weten maar goed.

Zo blijkt van de taxus (plant) een stofje te komen wat mijn tumor kleiner heeft gemaakt. Nu kijk ik toch met andere ogen naar die plant. Hoewel het dan w.s. de verkeerde soort is maar toch.

Kankercellen verplaatsen zich dus moeten er ook klieren uit mijn oksel gehaald worden. Die moeten eerst weer opgespoord worden maar dat viel reuze mee.

Niet alle zusters zijn aardig. Het zijn net mensen maar gelukkig de meeste wel. Die andere hadden wast een keer hun dag niet en dat gebeurd mij ook wel eens.

Dat arts-assistenten nog een hoop moeten leren dat kan, maar toch meer dan vervelend als je daar zelf mee te maken krijgt. U tumor is 1 cm groter tijdens de 2e chemo. Volgende keer eerst toch maar even goed mijn dossier bekijken voor u iets zegt?

De Chemo maakt de kanker minder maar geeft je een heleboel andere narigheid terug.

Prikken in mijn aderen nu een heuse uitdaging is geworden. Alleen mijn voeten hebben nog aardige aderen. Beetje jammer dat een aantal mensen toch eerst mijn armen willen proberen maar goed.

Chemo heeft ook goede kanten. (behalve de tumor laten krimpen) Je hoeft een hele zomer je benen niet te scheren, je hebt nooit een slechte haar dag, en muggen vinden je niet lekker.

Niet iedereen verliest zijn haar met chemo maar die ijsmuts die je daar voor op moet is ook niet alles.

Genezen van borstkanker is 1 maar beter worden is iets heel anders.

Er ook fysiotherapeuten zijn die inwendig werken??? (Bekkenbodem fisio)

Nu de dingen die niet zozeer over kanker gaan maar die ik nooit had meegemaakt als ik niet ziek was geworden.

Ik heb hele lieve vriendinnen. Niet voor iedereen was de route makkelijk maar ze slepen mij er wel door heen.

Ik heb hele lieve nieuwe mensen ontmoet die ik anders nooit gekend had. Vrijwilligers werk en lotgenootjes.

God woont niet in de hemel maar bij ons in Utrecht. (bewoner van mijn vrijwilligers werk) Hoewel hij zelf nog twijfelt hoor. Hij hoort stemmen dus misschien denkt hij het maar. (zijn eigen woorden)

Een raketje is heerlijk als het warm is maar omdat het behoorlijk knoeit kun je deze het best met mes en vork eten. Op een soepbord en dan het restje met een lepel opslurpen.

Opruimen is leuk! Het geeft me energie, en ik ben er nog goed in ook.

Ik dacht altijd dat ik een geel narcisje was blijk ik een rood tulpje te zijn en mooier nog dat mag gewoon. (meer weten volg mijn blog)

Ook mijn oude blog lezen?

Dat kan:

http://www.mikopdemaan.nl/blog/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *