Teddyberen

18:29 | |

Vorige keer had ik het over enge grote grizzlyberen. Die van mij staat als metafoor voor de sollicitatiebrieven die ik onvermijdelijk moet schrijven in mijn jacht naar een nieuwe baan.

Vandaag had ik een meet-up via *DeBroekriem. Daar vertelde ik ook over mijn grizzlybeer en dat ik hem wel wil knuffelen en wil veranderen in een lieve kleine beer (echt wel) maar dat dit nog niet lukt. Verre van. Een van de mede deelnemers interpreteerde de grizzlybeer met kracht het is een groot en krachtig wezen. (en ervaarde dat als positief) Dat klopt wel als je een krachtige brief kunt schrijven en dat vind ik nu juist lastig. Dus in mijn geval staat hij in de weg. Ik kan hem natuurlijk ook gewoon laten staan en een grote beer laten zijn en dan gebruik maken van zijn kracht van hem leren zeg maar. Misschien iets om later nog eens over na te denken.

Morgen ga ik aan de slag met een van mijn teddyberen. In dit geval een metafoor voor het sollicitatiegesprek. In essentie is er niks mis met deze beer. Ik kan heel goed praten. Vraag maar aan iedereen om mij heen. Dit op paper zetten is juist wat ik lastig vind. Maar… er zit een adertje onder het gras.

Zij, aan de andere kant van de weg, hebben een leuke (w.s. tijdelijke) vacature en ik wil deze wel graag invullen. (via uitzendbureau) De beer die op die weg staat kan in het gesprek verschillende vormen aannemen. En dat maakt het spannend.

Soms veranderd hij in een grote beer die mij onderuit wil halen en wil bewijzen dat ik het helemaal niet kan. En stiekem heb ik ook altijd deze angst onderweg naar het gesprek. Hij verandert in het gesprek zeg maar alsnog in een grizzlybeer. Rationeel denk ik nou als ze daar serieus energie in willen steken ben ik misschien ook niet de aangewezen persoon deze vacature in te vullen. In dit geval zou ik dat oprecht heel erg jammer vinden. Deze baan sluit heel goed aan bij mijn behoefte andere doelgroepen te gaan ontdekken. Hoewel als er zulke mensen werken misschien ook niet.

Nu ben ik natuurlijk aan het doemdenken, ook een van mijn talenten, want natuurlijk veranderd deze beer af en toe ook in een hele lieve Winnie the Poeh beer. Maar ja ook dat heeft zo zijn keer zijde. Ik wil natuurlijk wel een uitdagende baan en niet een waar ik alleen maar mag knuffelen. Ik wil er een die me in mijn waarde laat maar ook laat groeien en ontwikkelen. En Winnie the Poeh is natuurlijk wereldberoemd en ja wat zeg je tegen zo’n beroemdheid. Als ik maar niet ga stotteren of zo.

Nu heb ik de laatste tijd niet heel veel sollicitatiegesprekken gevoerd en ik geloof erin dat ik in het afgelopen jaar erg gegroeid ben. Meer kennis, inzicht en vertrouwen heb gekregen in mijn skills/vaardigheden en talenten. Dus dit beertje ga ik wel even wassen.

Ik heb zelf diverse vragen over de invulling van het werk dus ik heb munitie. Morgen ga ik het gesprek in op zoek naar een leuke, vriendelijke wijze beer. Eentje die mij mijzelf laat zijn die me onder zijn of haar hoede wil nemen en me veel wil leren maar ook naar me luistert omdat ik al veel weet en kan.

Neem de leiding. Je kunt niet in de hoek van het woud blijven wachten tot anderen naar je toekomen. Soms moet jij zelf op ze afstappen.

(levenslessen van Winnie the Poeh)

*Platform voor en door werkzoekenden. www.debroekriem.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *