Omdat je altijd opnieuw mag beginnen.

10:31 | |

Sorry dat ik even weg was maar omdat je altijd opnieuw mag beginnen…

Ik wil jullie even meenemen in mijn soms of best wel vaak eigenlijk rare hoofd. Soms denk ik namelijk dat mijn hoofd raar werkt en blijkt dat echt wel bij meer mensen voor te komen.

Neem nu mijn blog. Ergens enkele maanden geleden liep mijn blog helemaal vast. Ik kon echt niks meer daar begon mijn radio stilte. Ik natuurlijk mijn met computers super handige neefje een appje gestuurd die wist het zonder te kijken ook even niet enige wat hij kon verzinnen was cookies. Nu ben ik gek op die dingen maar toch maar er uit gegooid beter voor me ook. Helaas was dit niet de oplossing. We hadden het er nog over er staan echt niet heel veel foto’s op dus dat kon het niet zijn. Nu heeft mijn neefje een drukke baan, een druk sociaal leven incl. vriendin en super lief klein meisje (onder 1) en ook nog wel eens een vergeetachtig brein. Dus dat duurde even maar uiteindelijk vond hij het ik had de foto’s voor het plaatsen moeten verkleinen. Oeps. Nu was dus al mijn ruimte vol. Zo vol dat ik niks meer kon. Oplossing was gewoon wat info weg gooien. Dus ik dacht weet je doe maar ik zoek wel even wat foto’s uit en dan plaats ik die er wel bij.

Als je dacht dat het nu opgelost was think again. Nu begint het pas. Keuze stress welke foto’s moeten er weer bij. Nu kun je gewoon een nieuwe blog plaatsen terwijl de oude er niet echt mooi uitzien maar dat paste niet in mijn  hoofd. Ondertussen ontstaan er zoveel nieuwe ideeën voor een blog in mijn hoofd dat ik ook daar keuze stres van heb. En ontstaat er iets dat ik even niet weet waar te beginnen dus begin ik maar niet. En iedere keer dat ik denk Ineke je kan het gewoon gaan zitten komt er wel een beer op de weg die toch echt eerst opgelost moet worden. Daar ben ik nu min of meer mee bezig geweest. Ik heb op de plekken van de ontbrekende foto’s gewoon steeds dezelfde foto geplakt. Weet ik ook precies welke foto’s ik moet vervangen. Ik heb voor de wordpress een thema gekocht loop ik ook niet meer aan tegen wat ik niet kan omdat ik dan een uitgebreider thema moet hebben. Nu nog de chaos in mijn hoofd met ideeën die ik heb voor een blog. Mijn lieve schoonzusje die ook een leuke blog schrijft bracht me op een geweldig idee. Zij schrijft ze gewoon vast en poost ze dan later. Ik had het zelf kunnen verzinnen. Daar is dit dus de eerste van.

Het nadeel van dit hele verhaal is dat het zich digitaal afspeelt. Met andere woorden ik zie het niet, Ik merk er niks van als het niet gebeurd, en omdat het geen betaald werk is heb ik er ook geen hinder van als ik niks plaats, behalve misschien teleurgestelde volgers. Herkenbaar? En iets wat wel steeds ruimte en energie vraagt in mijn hoofd.

Had dit zich in het werkelijke leven afgespeeld had ik het allang opgelost, opgeruimd en opnieuw begonnen. Het had me namelijk echt in de weg gezeten. Sterker nog, ik wordt er blij van om op te ruimen, te structureren. Daar kan ik elke dag opnieuw mee beginnen.

Gebrek aan energie, en andere lichamelijke klachten hebben er even voor gezorgd dat dit niet lukte.

En nu was dit het probleem van een ander geweest had ik met liefde geholpen. Samen even wat structuur aanbrengen en weer gaan. Als het bij jezelf moet werkt het soms toch wat anders gek hé

Maar gelukkig mag ik altijd opnieuw beginnen…

Nieuwsgierig geworden naar de blog van mijn schoonzus? https://stempelhuis.home.blog/author/hetstempelhuis/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *