Kill your darlings

21:40 | |

Net als zo veel mensen had ik rond de feestdagen “vakantie”. Tussen haakjes want als je geen werk hebt is een vakantie eigenlijk alleen een vakantie als je weg gaat. Zo voelt het voor mij in elk geval. Voor deze vakantie hebben diverse mensen die er verstand van zouden kunnen hebben gezegd dat ik de lat niet zo hoog moet leggen. Niet alles tegelijk goed moet willen doen. Beter naar mijn lijf moest luisteren enz… enz…

Oke na veel overleg met een specialist die er anders over dacht (ikzelf) toch de anderen het voordeel van de twijfel gegeven. De kerstvakantie zou ik eens lekker rustig aan doen. Uitslapen, beetje puzzelen, wat lezen, TV kijken, top 2000 luisteren, misschien 1 of 2 nachtjes weg, vrijwilligers werk afgezegd (1x dan), geen sport, maar 1x fysio i.p.v. 2 keer, geen naailes en ook geen naaiprojecten. Eerlijk is eerlijk ik heb mij er redelijk goed aan gehouden. Behalve dat de puzzel dan gelijk 2000 stukjes moest zijn en dus nog steeds niet af is.

En eerlijk is eerlijk ik kon de wereld toch weer een klein beetje beter aan. Aan het einde v.d. “vakantie”. Ik had zelfs zin in een nieuw project (lotgenotengroep, mindfulness). Hoewel ik als de dood ben voor nieuwe groepen. Ik kwam dus leuk op het laatste moment aan. Zodat de groep gelijk begon en ik niet gelijk door lotgenoten ondervraagd kon worden over wie ik ben, wat ik heb gehad enz… Ik deel het hier met iedereen die het horen wil maar in het “echte” leven deel ik het als ik het delen wil en liever niet als iemand er naar vraagt.

Ik kom hier op dag 2 na de vakantie bij de therapeut op terug. Ik wil zo veel. En ik kan niet genoeg. En voor dat ik ziek was kon ik het ook. En weer leg de lat niet zo hoog en als je veel wilt.

Kill your darlings.

Doe gewoon niet alles en maak een keuze. Ook die leuke dingen blijven heus wel liggen en kun je later altijd nog doen. Of niet. Dus nu loop ik met dat als mantra in mijn hoofd. Ja leuk maar nee toch doe ik het niet. Ik kan niet alles en dan blijft er weer iets liggen waardoor alles in elk geval in mijn hoofd opstapelt. Ik ken het helaas ook nog wel uit mijn leven voor ik ziek was dus voor nu mijn nieuwe mantra.

Kill your darlings.

Ook mijn oude blog lezen?

Dat kan:

http://www.mikopdemaan.nl/blog/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *