Comfortzone gezocht

18:31 | |

Je leest het overal. Je ontwikkeld je (of je groeit) buiten je comfortzone.

Natuurlijk! Nu dacht ik altijd prima leuk een beetje bivakkeren buiten je comfortzone. Nieuwe dingen doen en leren. Ik genoot er wel van. Tot dit natuurlijk uiteindelijk je nieuwe comfortzone wordt. En dan weer nieuwe dingen ontdekken.

Een beetje kritisch was ik altijd wel. Bang dat als ik te ver van mijn eigen comfortzone af ging staan ik de controle zou verliezen en ik kan mijzelf wel omschrijven als een beetje control-freak.

Mijn werkzoekende periode was dus best te omschrijven als buiten mijn comfortzone. Maar ik leerde veel maakte veel nieuwe leuke contacten en net toen ik uitzicht had op een paar wel leuke banen. Allemaal op basis van flex (dus niet echt comfortzone) maar oké.

BAM. Weg comfortzone. Nergens meer te bekennen. De leuke banen gingen daardoor niet door. Goed, comfortzone weg dat was wel een dingetje. Nou goed dan maar zorgen dat ik controle krijg over de situatie die mijlen ver van mij af stond en wellicht komt dan de comfortzone wel weer terug.

Helaas u heeft Borstkanker. Zeer goede overlevingskansen maar moet wel even gebeuren. Nog wat aanvullende onderzoeken en voorbereidingen en dan stellen we voor Chemo, operatie, bestraling voor de zekerheid, en omdat de tumor hormoongevoelig is krijgt u ook 5 jaar anti-hormoontherapie.  Stellen we voor??? Heb ik een keuze??? Wat zijn de alternatieven wat moet ik, en wat kan ik vragen geen idee. In mijn jacht naar eerst maar controle terug te vinden en oh oh wie weet ooit nog eens een comfortzone op jacht naar informatie.

Nou er is zoveel info en nee deze brengt je niet dichter bij controle. Het roept eerder weer veel nieuwe vragen op dus minder controle en nog verder van je comfortzone. Daar moest ik echt mee stoppen ik werd er gek van. Oké al mijn vragen steeds noteren info van het ziekenhuis goed doorlezen en weer nieuwe vragen opschrijven en steeds weer vragen aan de oh zo geduldige verpleegkundige in het ziekenhuis.

Van de stress at en sliep ik nauwelijks en dat is voor mij echt voor het eerst. Het eet gedeelte dan. Normaal ga ik eten bij stress.

Gelukkig ging het in het ziekenhuis redelijk voortvarend en 3 weken na het eerste ziekenhuis bezoek zat ik in dat zelfde ziekenhuis in een heerlijk comfortabele stoel met een infuus in mijn arm en werd ik vol gepompt met gif. Oké mijn tumor zou er kleiner van worden maar het blijft gif.

Nu 2 jaar later. Ik ben er nog. De tumor is inderdaad weg. Met de anti-hormoon therapie ben ik gestopt de bijwerkingen wegen voor mij niet op tegen de eventuele voordelen.

Nadat eindelijk de knop om was en ik mij kon overgeven aan het gegeven dat ik hier geen controle over had en van comfort ook geen sprake meer was, besloot ik voor mijzelf een nieuw soort controle te maken. Oké dit is het ik moet hier even door. De behandeling duurt een maand of 8 oké dan ben ik w.s. gesloopt en moet ik nog opknappen. Laat ik dat eens lekker ruim nemen een maand of 4 opknappen. Als ik dus een jaar verder ben dan ben ik er weer en stuiter ik weer lekker in mijn eigen comfortzone rond. Jaartje gemist maar ach je moet alles een keer gedaan hebben.

Nu 2 jaar later ben ik w.s. een nog ergere control-freak als ooit tevoren. En mijn comfortzone is zeer ver te zoeken. Mijn hoofd is een vergiet, ik ben snel overprikkeld, snel moe, snel emotioneel, mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen zijn ver te zoeken.  Steeds als ik iets lijk te hebben wat er maar een heel klein beetje op lijkt zoef is het weer weg. Vele paniek aanvallen en huilbuien verder ben ik er wel een beetje klaar mee.

Nu begeleiding van een coach en op zoek naar (vrijwilligers)werk.

Van de week hoorde ik het nog op tv: Of durf je niet uit je comfortzone te komen.

Gezien het buiten je comfortzone zijn best populair lijkt te zijn is er vast iemand die, die van hem of haar niet gebruikt.

Dus als iemand nog een leuke comfortzone in de aanbieding heeft. Ik neem hem graag van je over.

Liefs Ineke

Reageren? Dat kan naar inekecornelisse@hotmail.com

Meer lezen? inekecornelisse.wordpress.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *